Acest site este cofinatat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Puterea la feminin: Femeile pot fi extraordinare în tot ceea ce fac

Bucătăria, ginecologia, hairstyling-ul, design-ul vestimentar, contabilitatea sunt câteva dintre domeniile considerate a fi pentru femei şi în care bărbaţii au mai mult succes. Recent, mediul online românesc a devenit şi el dominat de bărbaţi, însă nu neapărat ca număr, ci ca relevanţă, ca popularitate. De unde se naşte şi întrebarea: cum reuseşti într-o lume a bărbaţilor, care se extinde tot mai mult în domeniile ce sunt dedicate femeilor?

De ce sunt bărbaţii mai relevanţi în mediul online şi poate, şi în toate celelalte domenii şi cum pot femeile recupera acest „handicap”? În primul rând, acest fapt se datorează strict contrucţiei creierului masculin. Ei se concentrează asupra unui singur lucru şi pe acela îl fac cu mult curaj. Femeile au o viziune periferică, se concentrează pe mai multe lucruri deodată şi nici nu se aruncă cu acelaşi curaj în bătăliile de orice fel, în care trebuie să facă faţă bărbaţilor.

Şi totuşi, se pare că aceasta este esenţa femeilor. De sute de mii de ani, ele au reuşit să se adapteze şi să facă mereu faţă tuturor provocărilor. Femeile sunt multitasking şi asta le face atât de deosebite. Femeile vorbesc despre „lucruri mici” şi nu sunt atât de interesate precum bărbaţii de lucrurile „importante pentru naţiune”.

Însă în orice domeniu, unicitatea oferă valoare. Unicitatea, pasiunea şi perfecţiunea. Şi sunt secretul reuşitei pentru orice femeie. Există în orice domeniu cel puţin o femeie care a rămas în istorie şi care a făcut lucruri extraordinare. Şi asta tocmai pentru că au fost devotate, pasionate, au crezut cu toată fiinţa lor în ceea ce au facut şi în idealurile pentru care au luptat. Şi au înfruntat orice obstacol.

Istoria este scrisă de oameni, deopotrivă de femei şi bărbaţi. Iar minunile sunt create de cei care se dăruiesc total idealurilor celor mai înalte şi cred că orice este posibil. Şi înfăptuiesc. Pentru că puterea stă în fiecare dintre noi. Trebuie doar să descoperim pasiunea şi să o purtăm înspre culmile victoriei, pentru că putem! Femeile pot fi extraordinare în tot ceea ce fac, nu doar pe un singur plan. Acesta e avantajul nostru!

Sursă foto: http://talkingstreets.com

Adaugat pe 12 februarie 2013

niciun comentariu

Aboneaza-te prin rss: RSS Comentarii

Scris de teo