Acest site este cofinatat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Bursa Locurilor de Muncă

Asociaţia C4C – Communication for Community a organizat, în cadrul Proiectului „Munca are genul feminin”, câte o Bursă a locurilor de muncă, anual, în cei doi ani de implementare.

Bursele locurilor de muncă au fost axate, în mod special, pe nevoile femeilor, şi au avut în vedere crearea unui cadru în care angajatorii şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă să intre în contact direct, fiind informate reciproc despre ofertele şi cererile de pe piaţa muncii.

Bursa locurilor de muncă 18 – 20 mai 2011, Buftea

Bursa locurilor de muncă s-a desfășurat în perioada 18 – 20 mai în incinta Primăriei orașului Buftea. Au fost prezenți 17 angajatori ce au pus la dispoziție peste 317 locuri de muncă și posibilitatea de a se înscrie în baza de date pentru poziții vacante ulterioare. Dintre aceștia au fost prezente și două dintre cele mai mari companii de recrutare din România: Adecco și Manpower. Pe lângă angajatori, au participat și reprezentanți ai Agenției Județene de Ocuparea Forței de Muncă ce au înregistrat persoanele șomere și au venit cu propria ofertă de locuri de muncă.

În cele trei zile de eveniment, femeile participante au beneficiat de mediere, consiliere psihologică și informare din partea experților Asociației C4C – Communication for Community. Toate persoanele doritoare, au putut învăța cum să-și creeze un Curriculum Vitae sau o Scrisoare de Intenție la unul din standurile special amenajate de Asociație.

Bursa locurilor de muncă 06 – 08 noiembrie 2012, București

Pentru Bursa din 2012, locația a fost special aleasă pentru fluxul mare de trecători, fiind aproape de stația de metrou Piața Iancului (Șoseaua Mihai Bravu nr. 102). Evenimentul s-a desfășurat într-un cort expozițional, ce a permis și amenajarea unui stand special pentru realizarea CV-urilor, dar și a unui loc de joacă pentru copii, unde aceștia se puteau jucat cât timp părinții luau legătura cu angajatorii.

La eveniment au participat 21 de angajatori din diferite domenii: confecții, IT, limbi străine, cosmetică, vânzări, contabilitate etc.

În decursul celor trei zile, la Bursă au participat 410 persoane, atât femei cât și bărbați.