Acest site este cofinatat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Mediere

Cea de-a treia componentă a incluziunii este reprezentată de activitățile de mediere pe piaţa muncii.

Recunoscând diferențele pe bază de gen şi vârstă din interiorul comunităţilor în care trăiesc, pentru a le integra pe piaţa muncii, în cadrul acestei activităţi, se elaborează planuri de acţiune personalizate nevoilor fiecărei beneficiare în parte (de exemplu: pentru femeile cu educaţie şcolară redusă, pentru femeile care se reîntorc din străinătate, pentru femeile care doresc să se angajeze după o perioadă lungă de creştere a copiilor, pentru femeile calificate dar fără loc de muncă, precum şi pentru femei care se confruntă cu şomajul).

Prin acţiunile de mediere între ofertanţii de cursuri de calificare/recalificare şi angajatori pe de o parte, persoanele aflate în căutarea unor programe de formare profesională şi/sau loc de muncă, pe de altă parte, am urmărit integrarea pe piaţa muncii a cel puţin 1500 de femei pe parcursul celor 2 ani de implementare a proiectului.

În perioada 01 decembrie 2010 – 09  noiembrie 2012, au fost elaborate planuri de acţiune personalizate pentru 3346 de femei beneficiare ale proiectului nostru. Prin acţiunile de mediere, fiecare beneficiară a fost orientată spre un loc de muncă, în vederea includerii pe piaţa muncii sau spre un ofertant de cursuri de calificare/recalificare, potrivit opţiunii exprimate.